GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI
1 çay bardağı ayıklanmış, yıkanmış pirinç
6 su bardağı et suyu ya da su
2 orta irilikte domates
2 kaşık tere yağı yada margarin Kâfi miktarda tuz Domates yoksa yarım kaşık salça.
Bir tencereye 6 su bardağı et suyu ya da su ile bir çay bardağı yıkanıp ayıklanmış pirinç katılır, pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir, tuzu katılır. Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ üzerine kabukları soyulmuş iki domates ince ince doğranır (domates yoksa yarım kaşık salça katılır). Ateşte eriyinceye kadar yağda domatesler öldürülür. Bir numaradaki pişen pirinçler üzerine yağda pişirilen domatesler öylece dökülür, karıştırılır, ocaktan alınır. Arzu edilirse bu çorbanın üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber ekilir
0 yorum:
Yorum Gönder