GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞI
1 kilo kabak (sakız) 250 gram kuşbaşı
doğranmış et 3 kaşık yağ
2 orta büyüklükte soğan
3 büyük domates (Kış olursa bir kaşık salça
Yeterince tuz Yeterince kırmızı biber 1 küçük bağ nane
1 küçük bağ dereotu
2 bardak et suyu ya da su.
1. Bir tencereye iki kaşık yağ, kuşbaşı et, çentilmiş soğan koyarak suyunu çekinceye kadar karıştırılır, kavrulur.
2. Üzerine varsa domatesler doğranır, yoksa bir kaşık salça döküp, domatesler ya da salça suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Yarım bardak et suyu dökerek kapalı olarak et iyice pişirilir.
3. Diğer taraftan kabakların yeşil kabukları iyice kazınır, baş ve dip kısımları alınır. Uzunlamasına dörde bölünür. Yine bu parçalar uzunlamasına parmak kalınlığında kesilir.
4. Bu kabak parçaları bir tencerede, bir kaşık yağ ile evvelâ ateşte bir iki döndürülür, yarım bardak et suyu ile ara sıra silkelemek suretiyle kabakların renkleri dönünceye kadar ateşte tutulur.
5. Yuvarlak bir tencerede ortası boş bırakılmak üzere kenarlarına kabaklar dizilir, ortasına pişirilen et dökülür. Hepsinin üzerine de tuz, nane, kıyılmış dereotu, kırmızı biber serpilir. Kabaklar pişinceye kadar kapalı olarak hafif ateşte tutulur. Sıcak sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder