(Kılıç, Torik, Palamut balıkları tercih edilir.)
GEREKLİ MALZEME YA PİLİSİ
1 kilo balık
Yeterince tuz, karabiber
1 baş soğan suyu
8 defne yaprağı
Yarım fincan zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 limon suyu(üzerine).
1. Bir kilo kılıç balığını (temizlenmiş olarak) kuşbaşından biraz büyükçe ve dört köşeli olmak üzere kesmeli. Her bir parçanın bir tarafında derisinin kalmasına dikkat etmeli.
2. Tuz, biber ve soğan suyunu karıştırıp kuşbaşı doğranan balıklara döküp karıştırmalı, bir saat kadar öyle bırakmalıdır.
3. Küçük şişlere parçaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe beş altı parça takmalı, derişiz kalan parçalar varsa onları da aralarına koymalı.
4. Izgarayı ateşte ısıtıp, zeytinyağlı bir bezle iyice silip, yağladıktan sonra şişleri üzerine yatırmalı.
2 Palamut ya da bir
Torik balığı 2 baş soğan
2 dilim bayat ekmek içi
3 yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı Yeterince tuz, karabiber
1 çay bardağı un.
GEREKLİ MALZEME
1 kilo balık
Orta büyüklükte 2 soğan, 2 patates, 2 domates
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı, 1 ad. havuç
4 adet kereviz yaprağı 4 diş sarmısak
1 Limon, 2 bardak su
1 küçük demet maydanoz, yeterince tuz.
5. Bir kâse içinde biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyunu çalkayıp, karıştırarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürmeli. Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarıp, defne yapraklarını ayırarak tabağa almalı ve üzerlerine bol limon sıkarak, sıcak olarak yemeli.
0 yorum:
Yorum Gönder