GEREKLİ MALZEME
4 su bardağı elenmiş un
1 paket 250 gramlık yumuşak margarin
Yeterince tuz
Evvelce hazırlanan herhangi bir içten.
YAPILIŞI
1. Un elenir, yeterince tuz ve su ile iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur göz göz oluncaya kadar devam edilir.
2. Gözlemeler arzuya göre cevizden büyük veya yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bir beze, merdane ile dört köşe olarak açılıp üstüne yağ sürülür. Bu açılan hamur dört tarafından bohça gibi katlanır. Birkaç dakika bekletildikten sonra merdane ile inceltilir. Merdane bir tarafa bırakılır. El ile kenarlarından çeke çeke incecik açılır. Açılan yufkanın yarısı üzerine harç konup, diğer yarısı üzerine kapatılır. Kızgın çok hafif yağlanmış saç üzerinde gezdire gezdire iki tarafı kızartılır.
3. Dikkat edilecek husus; sacın altındaki ateşin çok olmamasıdır. Bir de börek saça konmadan evvel temiz bir bez parçasına batırılmış zeytinyağı ile üzerine yağ sürülür. Sacda çevrilmeden evvel yağ sürülmeyen tarafa da yine yağ sürülür. Öyle pişirilir. Bu da bir nevi sac böreğidir.
GEREKLİ MALZEME
4 adet hazır yufka (75C gram)
1 bardak zeytinyağı
1 bardak yoğurt
3 yumurta.
içi için: Arzuya göre her hangi biri (Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı vb.).
0 yorum:
Yorum Gönder