GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 bardak pirinç 5 kaşık yağ
3 bardak su ya da suyu
Bir parça kuzu ciğeri Biraz çam fıstığı Biraz kuş üzümü Yeterince tuz.
1. Pirinç ayırlanır, parmak dayanacak kadar sıcaklıktaki et suda 40-60 dakika kadar bekletilir.
2. Diğer bir tencerede yağ ile küçük küçük doğranmış, kıyılmış ciğer, bir fincan kadar kuş üzümü, yine bir fincana yakın çam fıstığı, birkaç tane karabiber kavrulur.
3. Üzerlerine tuz ve üç bardak su ilave edilir, kaynatılır.
4. Islatılan pirinç iki defa soğuk su ile kırılmamalarına dikkat edilerek yıkanır, süzülür. Kaynayan su içerisine dökülür. Delikli kepçe ile karıştırılır. Kapağı kapatılır. Harlı ateşte kaynatılır. Tekrar karıştırılıp, hafif ateşe alınır. Kapağı kapatılarak suyunu çekinceye kadar bırakılır.
5. Suyunu çekince ateşten alınır, üzerine kalan yağ kızdırılarak dökülür. Karıştırılmadan yirmi dakika kadar demlenmeye bırakılır. Sonra kapağı açılarak karıştırılır. Yine aşağı yukarı yirmi dakika kadar daha kapalı tutularak kapağı açılır tekrar karıştırılır, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder