Dolmalara katılan kıymanın biraz yağlıca koyun etinden olması yemeğimize lezzet verecektir. Ama diğer etlerden de yapılabilir.
Dolmalarda ekonomik bakımdan çoğunlukla kırık pirinç kullanılır. Pilâvlarda olduğu gibi dolmalarda en iyi pirinç kullanılmaz. Gerçi kırıksız pirinçten dolma oimaz mı? Olur. Artık onu kırmaya lüzum yoktur.
Dolmanın içi şöyle hazırlanır:
Kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, arzuya göre kıyılmış dereotu, ince çentilmiş soğan, varsa ince kıyılmış domates, tuz ve biraz su karışımı ile yapılır.
Miktarları dolma tariflerinde geçecektir.
AKLINIZDA KULUNSUN
Halıların serilme usulü:
Halıların ömürlerini uzatacak en iyi çare, serilmeleri esnasında takip edilecek yoldur. Halılar serilirken altlarına kalın mukavva bulunmazsa da birkaç tabaka gazete kâğıdı konmalıdır. Bu durum hem halının fazla kirlenmesini önleyecek hem de daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Halıların altındaki kâğıtları, büyük temizliklerde değiştirmekte fayda vardır.
Ufak halı ve kilimlerin kayması nasıl önlenir?
Bu tür kilimlerin kaymaması için serilen tarafının dört ayrı köşesine birer ince lâstik veya köpük sünger parçası dikmeniz kâfi gelecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder