GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 kilo taze fasulye 250 gram kuşbaşı doğranmış et
1 adet orta boy soğan Yarım kaşık salça
2 domates
Kâfi gelecek kadar
tuz 2 kaşık yağ.
Bir tencereye yağ, kuşbaşı et, üzerine çentiimiş soğan katılır. Suyunu çekinceye kadar ateşte kavrulur. Üzerine salça konur, bir iki dakika karıştırılarak kavrulur, sonra kesilmiş domatesler katılır. Tekrar suyu parlak bir hal alıncaya kadar kavrulur. Üzerine ayıklanıp, yıkanmış fasulyeler dökülür. Bir müddet fasulyeler hafif renk değiştirip sararmaya başlayıncaya kadar karıştırmak suretiyle ateşte tutulur. Sonra üzerine yetecek kadar tuzu, suyu konur. Tencerenin ağzı kapatılarak pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder