GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Temizlenmiş, yıkanmış bir tavuk, üzerine basacak kadar su ile tuzu da katılarak haşlanır. Suyundan çıkarılır, bir tarafa konur.
2. Üç su bardağı ceviz içi bir defa et makinesinden geçirilir, bir kahve kaşığı kırmızı biber ve yeterince tuz ilâve edilir. Çok hafif ateşte tahta bir kaşıkla ezerek, yoğrulur. Yağı çıkmaya başlayınca bir kaşık tavuk suyu katılır, karıştırılır, yine bir kaşık tavuk suyu konur, karıştırılır. Bir tülbentten süzülerek yağı alınır.
3. Kalan cevizlere ıslanmış, sıkılmış ekmek içi karıştırılır. Ekmekle ceviz tekrar makineden geçirilir, tavuk suyu ilâve edilir. Telle karıştırılır, istenilen koyulukta bir salça elde edilir.
4. Bir tarafa bırakılan tavuk, kemiklerinden ayrılır, elle didilir. Bir tabağa konur. Üzerine hazırlanan ceviz salçasının yarısı dökülür.
750 gram but tarafından koyun eti Nohut büyüklüğünde damla sakızı 2 kaşık yağ 2 bardak yoğurt Yeterince tuz.
5. Servis tabaklarına taksim edildikten sonra kalan salça da eşit olarak bölünüp üzerlerine dökülür,
6. Ayrılan ceviz yağı da bütün tabaklardaki Çerkez Tavuğu üzerine gezdirilir.
NOT: Arzuya göre ezilmiş sarmısak da katılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder