GEREKLİ MALZEME YA PİLİSİ
1. Temizlenmiş, ayıklanmış palamutlar ortadan uzunlamasına ikiye ayrılır. Böylece iki balık dörde bölünmüş olur. Bunlar bir tepsiye dizilir. Soğanlarla kabuğu soyulmuş domatesler halka halka doğranıp balıkların üzerine döşenir. Tuz, karabiber, limon suyu (bulunursa dört defne yaprağı), kıyılmış maydanoz serpilir.
2. Ocakta beş dakika kadar kaynatılır. Ağzı açık olarak bir fırına sürülür. On dakika kadar fırında bırakılır, sonra çıkarılıp, servis yapılır.
NOT: Fırında bir başka türlü de palamut pişirilir. O da daha hafif güzel bir yemek olur. Temizlenmiş bir palamut ortası çukur yani yarım silindir şeklindeki bir kiremit içine konur. Üzerine çentilmiş soğan ve domates dilimler halinde yerleştirilir. Tuzu serpilir, bir kaşık yağ gezdirilir, öylece fırına verilir, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca bir tabağa alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir, yarım limon sıkılır. Sıcak olarak yenir.
1 kilo balık
1 limon
1.5 kahve fincanı zeytinyağı
Kâfi miktarda tuz
1 küçük demet maydanoz.
1 kilo temizlenmiş levrek
1 fincan zeytinyağı
4 orta boy domates
1 limon
1 tutam dereotu, maydanoz
1 çay bardağı su
Yeterince tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder