12 adet paça (koyun veya keçi ayağı) 2 bardak su 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yağ
2 yumurta sarısı 2 limon suyu
2 diş sarmısak.
3 tane patates 6 bardak et suyu
1 baş soğan
2 kaşık yağ
Yarım kahve fincanı un 2 bardak su
1 çay bardağı süt
2 yumurtanın sarısı Yeterince tuz, kırmızı biber.
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1.Paçalar ütülemek suretiyle temizlenir. İnce kılları ve tırnak aralarındaki kıllar güzelce giderildikten sonra iki uçlarından kemikler birer parmak kesilir. Çarşıda hazır temizlenmiş paçalar da satılır.
2. Paçalar birkaç defa yıkanır, oniki bardak su içerisinde kaynatılır. Üzerine gelen köpükler alınır, atılır. Tencerenin kupağı kapatılarak uzun zaman ocakta hafif ateşte kaynatılır, iyice pişirilir.
3. Paçalar tencereden alınır, kemiklerinden elle ayrılır. Yalnız etleri tekrar aynı tencereye dökülür, ateş üzerine konur, bir iki taşım kaynatılır, tuzu konur.
4. Un, yağ ile hafifçe kavrulur, iki yumurtanın sarısı ve limon suyu katılır, ocakta kaynamakta olan paçanın suyundan birkaç kaşık alınır, iyice karıştırılır. Bu karışım yine karıştırılarak ocaktaki paçaların üzerine dökülür, kaynatılır, ateşten alınır. Üzerine bir kaşık yağla kızartılmış kırmızı biber dökülür.
5. En son dövülmüş sarımsak konur.
NOT:
Bu paçanın yoğurtlusu, nohutlusu, sirkelisi de yapılır. Üzerine kırmızı biber ekilir. Servis tabaklarına koyarken altına kızarmış ekmek dilimleri döşenmek suretiyle de servis yapılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder