GEREKLİ MALZEME YA PİLİSİ
Yarım kiloluk ince çubuk makarna
3 kaşık yağ 2 bardak süt
4 yumurta
Kâfi miktarda tuz, karabiber
1 bardak peynir (rendelenmiş).
1. Büyükçe bir tencereye on bardak kadar su ve yeterince tuz konur, kaynatılır.
2. Çubuk makarnalar kırılmadan kaynayan suya atılır. Yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sıcak suyu süzülür. Onbeş dakika kadar soğuk suda bırakılıp sonra soğuk suyu süzülür. Tekrar soğuk su katılır, karıştırılır, bu suyu da tamamen süzülür. Bu makarna tekrar tencereye alınır, üzerine, rendelenmiş peynir, tuz, biberle birlikte yağ eritilip dökülür, güzelce karıştırılır. Bu malzemeler bir tepsiye düzgünce yerleştirilir.
3. Ayrı bir kapta dört yumurta bir çatalla veya telle iyice çırpılır, üzerine 2 bardak süt dökülür, onunla da karıştırılır.
4. Bu karışım bir tepsiye döşenen makarnaların üzerine gezdirilir.
5. Tepsi fırına verilir. Üzeri pembeleşince fırından çıkarılır. Baklava dilimleri gibi veya dört köşe kesilerek servis yapılır.
NOT:
Peynir olarak kaşar peyniri tercih edilir. Olmazsa tulum peyniri veya hafif tuzlu köy peyniri de olabilir. Fırında makarna domatesli yapılmak isteniyorsa ilâve olarak domatesler soyulur, ince doğranır, yağda öldürülür, peynirle karıştırılarak katılır.
0 yorum:
Yorum Gönder