GEREKLİ MALZEME Y A PI LI Şl
300 gram orta yağlı kıyma
7 adet orta boy patlıcan
1 fincan pirinç
1 orta boy soğan
2 domates 5 kaşık yağ Yarım kaşık salça
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber.
1. Patlıcanların tepeleri kesilir. Ortasından ikiye bölünür, içleri oyulur, tuzlu suya atılır.
2. Kıymanın üzerine yıkanmış, ayıklanmış pirinç, rendelenmiş domates, çentilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve bir fincan su katılarak hepsi birlikte iyice karıştırılır.
3. Altı düz bir tencerede salça yağda hafifçe kavrulur.
4. Patlıcanlar iki numaradaki harç ile doldurulur. Üzerlerine patlıcanların ağzına göre kesilmiş domateslerle kapak yapılır.
5. Salçalı tencereye patlıcanlar dik olarak istif edilir. Üzerlerine basmaya yakın su ilâvesiyle hafif ateşte pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder