YAPILIŞI
1. Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır. Bol suda akşamdan ıslatılır.
2. Ertesi gün ıslatılan suyu dökülür. Yine bol su içerisinde fasulyeler haşlanır.
3. Bir tencereye bir bardaktan eksik zeytinyağı dökülür. Üzerine halkalar halinde doğranmış soğan, 5-6 diş sarmısak, yarım parmak uzunluğunda ve bıçak sırtı kalınlığında kesilmiş havuçla birlikte ateş üzerine konur. Soğanların çok hafif sararmasına kadar ateşte karıştırılarak kavrulur.
4. Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tenceredeki malzemeler üzerine dökülür, yetecek kadar tuz, az su, kıyılmış maydanoz ilâvesiyle iyice pişinceye kadar ocakta tutulur.
5. Ocaktan alınır, soğumağa bırakılır. Soğuduktan sonra yanında birer parça limonla servis yapılır.
NOT:
3 numaradaki işlem yapılırken soğanlar sarartıldıktan sonra kabuğu soyulup rendelenmiş iki domates de katılır, birkaç dakika domateslerle de kavrulur, sonra dört numaradaki işleme devam edilir. Böylece pilâkimiz daha lezzetli olur.
0 yorum:
Yorum Gönder