GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
6 bardak un 6 yumurta Yeterince tuz, su.
1.Un elenir, ortası açılır. 6 yumurta kırılır; tuzu, suyu konur, kulak memesinden daha katıca bir hamur yoğrulur. Üzerine bir ıslak bez örtülerek yarım saat dinlendirilir.
2. Börekler bölümünde anlatıldığı gibi hamur on bezeye ayrılır. Yufkalar daha kalınca( bıçak sırtı kadar) açılır. Temiz bezler üzerine ayrı ayrı serilir. Biraz havalandırılır, birbiri üzerine konduğunda yapışmaması temin edilir. Sonra beşer yufka üst üste konur, keskin bir bıçakla iki parmak eninde şeritler kesilir. Sonra beş kat şerit alınarak kibrit çöpü kalınlığında makarnalar kesilir, havalandırılır, temiz bezler üzerinde kurutulur. Lüzumunda çeşitli olarak pişirilir.
NOT:
Tabii bu makarna hazır makarnadan daha doyurucu, daha lezzetli ve besleyicidir.
Bir de bu şerit halinde kesilen makarnalar daha büyükçe üçgen halinde kesilerek yoğurtlusu (Mantı) yapılır, bu pek lezzetli olur. Anadolu'da hâlâ kış için bulgurda olduğu gibi ev makarnaları aşağı yukarı her evde hazırlanır.
Kurutulan makarnalar bez torbalar içinde muhafaza edilir.
GEREKLİ MALZEME
2 su bardağı ev makarnası, 5 kaşık yağ
1 topan (100 gr.) kıyma, 1 küçük demet maydanoz.
0 yorum:
Yorum Gönder