YAPILIŞI
GEREKLİ MALZEME
1 kilo kereviz kökü 4 kaşık yağ
250 gram kuşbaşı et
2 orta boy soğan
3 bardak su
1 kaşık salça Yeterince tuz, karabiber.
Bir tencereye kuşbaşı et, çentilmiş soğan, yağ katılarak ocağa konur. Et suyunu çekinceye kadar kavrulur. Salçası ilâve edilerek beş dakika daha kavrulur. Suyu konur, etleri pişinceye kadar üzeri kapalı olarak ocakta tutulur.
Diğer taraftan kerevizlerin kabukları soyulur. Uzunlamasına ortasından kesilir, yarım parmak kalınlığında Etli Nohut ve özellikle Etli Kuru Fasulye (solda) ananevi yemeklerimiz haline gelmiş lezzetli ve besleyici gıdalardır. Her ne kadar toplu yemek verilen yerlerde bunları çok çıkarmaktan dolayı bir bıkkınlık oluşsa da evlerimizde seyrek olarak pişirerek bu yemeklerin yüksek besin değerlerinden fay dolanabiliriz.
2 bardak kuru fasulye 2 adet soğan 250 gram kuşbaşı et 2 kaşık yağ 2 adet domates Yarım kaşık salça Kâfi miktarda tuz.
parçalara bölünür. Ayrı bir tenceredeki suya atılır. 3. Suları süzülmüş kerevizler, evvelce hazırlanıp, pişen etlerin üzerine dökülür, tuzu, karabiberi konur, karıştırılır. Tekrar kerevizler pişinceye kadar ateşte kaynatılır. Ocaktan alınır, servis yapılır.
NOT: Etli kereviz salçasız olarak pişirilir. Ocaktan indirilmeye yakın yarım limon, iki yumurta sansıyle terbiyeli yemeklerde olduğu gibi terbiye yapıp tamamlanırsa böylelikle etli terbiyeli kereviz yemeği yapılmış olur.
Pişirmeden evvel kerevizi iki üç saat kadar içine fazlaca sirke katılmış suda durduracak olursanız kerevizler beyazlığını olduğu gibi muhafaza eder.
0 yorum:
Yorum Gönder