GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
250 gram kıyma 1 kilo sakız kabağı 1 baş soğan 3 kaşık yağ
1 kaşık salça
2 orta büyüklükte domates
Kırmızı biber, taze nane, yeterince tuz 1 küçük bağ dereotu.
Bir tencereye yağ konur, üzerine soğan çentilir. Soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırılarak ateşte tutulur. Üzerine ikiyüz elli gram kıyma ilâve edilir. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, sonra salçası konur, salça ile karıştırılır ve beş dakika da böylece kavrulur. Küçük parçalar halinde domatesler doğranır, tekrar domatesler eriyinceye kadar ateşte tutulur.
AKLINIZDA BULUNSUN
Fırçalar:
Fırçanız çok kullanıldığı için zamanla yumuşamışsa ilk günlerdeki sertliğini kazanmak için:
-Fırçanın kıllarını amonyak içinde ıslatıp, gölge bir yerde kurutun.
-Fırçayı, bol sirke katılmış suyla yıkayın. Sonra, kıl kısmı aşağıda kalacak şekilde kurutun.
Kalb çarpıntılarına karşı fazla ısıtılmış sirkenin buğusunu ağız ve burundan ciğerlere ve bronşlara çekmek çok faydalıdır.
2. Kabakların üzerlerindeki kabuklar bıçakla kazınır. Baş ve alt kısımları kesilir, atılır. Kabaklar ortalarından ikiye bölünür. Yarım ay şeklinde parmak kalınlığında parçalara doğranır.
3. Kavrulan kıyma ve doğranan kabaklar bir tencereye boşaltılır, tuz, arzuya göre kırmızı biber, kıyılmış taze nane ve bir bardaktan biraz fazlaca su katılarak, hafifçe karıştırılır. Kabaklar pişinceye kadar hafif ateşte tutulur.
4. İndirmeye yakın üzerine temizlenmiş ve ince kıyılmış dereotu serpilir.
1 orta boy karnabahar
2 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
1 bardak un
4 yumurta
1 bardak çiçek yağı
Tuz, karabiber.
0 yorum:
Yorum Gönder