.

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 santim büyüklüğünde parçalar eide edecek şekilde dilimleyin. • Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve puibiberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 adet yeşil sivri biber 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber 2 adet orta boy domates 4 su bardağı sıcak su b(et ya da tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) • Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. • Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Tırtıl Baklavası

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI • Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. • Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. • Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. • Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. • Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. • Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. ...

Bezelye Çorbası

YAPILIŞI 1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir. 3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır. Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur. Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur. 4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir. 5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır. NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir. ...

Çiftlik Çorbası

GEREKLİ MALZEME 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde) 1 kaşık domates salçası 2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç 1 dolmalık sakız kabağı 1 baş kereviz 2 diş sarmısak Yarım fincan un 4 çorba kaşığı yağ 10 bardak et suyu veya su Kâfi miktarda tuz, maydanoz. 6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz. YAPILIŞI 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. 2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. 3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir...

Sponsor Bağlantılar

Bağlantılar

25 Haziran 2010 Cuma

Elde Açılan İnce Börek

25 Haziran 2010 Cuma |
ELDE AÇÎLAN İNCE BÖREK
GEREKLİ MALZEME
4 su bardağı un
2 paket (250 gramlık) sofra margarini (hepsi 500 gram)
Yeterince tuz
İçi için istenilen içlerden biri.
YAPILIŞI
1. Dört bardak un elenir. İçerisine ceviz büyüklüğünde erimiş margarin, tuz ve su katılarak pek yumuşak olmayan bir hamur yapılır. Mümkün olduğu kadar fazlaca yoğrulur. Onbeş yirmi dakika kadar üzerine ıslak bez örtülerek dinlendirilir.

2. Kalan yağ kış ise hafifçe eritilir. Yaz ise yarısı eritilir. Hamur ele alınır üç eşit parçaya ayrılır. Avuçlar içerisinde veya yerde beze yapılır. Altı üstü yağlanır. Beş dakika kadar dinlendirilir.
3. Merdane ile kalınca bir beze açılır, üzerine, elle, eritilmemiş yağdan bıçak sırtı kalınlığında sürülür. İkinci beze de aynı büyüklükte merdane ile açılır, ilk yağlanan hamur üzerine konur, onun üzerine de aynı şekilde yağ sürülür. Üçüncü beze yine merdane ile evvelki hamurlar büyüklüğünde açılır. İki yağlı hamur üzerine konur, en üstteki hamur yağlanmaz. Birbiri üzerindeki
Ekmek, Cenab-ı Allah'ın bizim için yarattığı en vazgeçilmez nimettir. Ekmek olmasaydı veya sol alt resimde olduğu gibi sert olsaydı ne yapardık acaba?
hamurun kenarları parmak uçlarıyla ezilir, inceltilir. Sonra (Usta ellerde bu hamur ya hamur tahtasına veya mermer üzerine çarpa çarpa incecik açılır. Tabii bunu herkes yapamaz) hamurun kenarlarından çeke çeke hamur inceltilir. Birden asılmayıp delmemeye dikkat edilir.İncecik açılır, bilhassa hamur kenarları kalın bırakılmaz. Açılan bu hamur üzerine eritilmiş soğuk yağdan sağ elin parmak uçları batırılıp silkelemek suretiyle yağ serpilir.
4. Bir önden, bir de arkadan birbiri üzerine gelecek şekilde katlanır. Yanlardan da aynı şekilde katlanır. Biraz yağ serpilir, yarısına harç konur. Boş kalan kısım harçlı kısma kapanır, kenarları hafifçe parmak uçlarıyla bastırılır. Yağlanmış tepsiye alt üst ederek konur, üzerine yumurtanın sarısı elle sürülür, fırına verilir. Pişirilir, gayet ince nefis bir börek olur.
NOT:
Bezeler üç parça yerine altı parçaya da ayrılır. O zaman iki börek yapılır. Açılması daha kolay olur. Kullanılan yağ artabilir. Artan yağ başka yerde kullanılır.


Related Posts



0 yorum:

.

Kişisel

SiteEkle.Web.Tr

Food & Drink Blogs all kind of recipes Şifalı Bitkiler Kadınlar,Diyet,Zayıflama Kadın Hastalıkları Dekorasyon Sağlık Zayıflama,Diyet,Gebelik,Doğum Kadınlar Kadınlar Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Mobilya Dekorasyonu Poğaça Tarifleri Moda Dış Cephe

Kadınlar Platformu

SPONSORLU BAĞLANTILAR

En Çok Okunan Yemek Tarifleri

Son Eklenen Yemek Tarifleri

 
Yemek Tarifleri