1. Ayıklanmış iki bardak pirinç, parmak dayanacak kadar sıcak suda ıslatılır. Yarım veya bir saat kadar öylece bırakılır.
2. Havuçların üzeri kazınır. Rendenin iri tarafından geçirilir.
3. Islatılmış pirinç yıkanır, havuçla birlikte yağ içerisinde bir müddet beş on dakika kadar kavrulur.
4. Üç bardak et suyu, kaynar olarak katılır, tuzu ilâve edilerek karıştırılır. Kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ateşi kısılır. Suyunu çekinceye kadar hafif ateşte tutulur. Yirmi dakika kadar demlendirilir. Kapağı açılır, karıştırılır. Tekrar kapağı kapatılır, beş dakika sonra tekrar karıştırılarak servis yapılır.
YAPILIŞI
GEREKLİ MALZEME
2 bardak pilavlık pirinç 5 kaşık yağ
3 bardak et suyu ya da su
2 orta boy havuç Yeterince tuz.
0 yorum:
Yorum Gönder