500 gram az yağlı, ince çekilmiş dana kıyması
1 orta irilikte soğan
Yarım bayat ekmek
1 küçük demet maydanoz
1 yumurta
Yeterince tuz, karabiber, kimyon
1 çay bardağı ayçiçek yağı.
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Kıymanın içerisine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, elde ufalanmış veya ıslatılmış yarım ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon katılır. Hepsinin üzerine bir yumurta kırarak elle güzelce yoğrulur.
2. Yoğrulan bu malzemelerden ince uzun köfteler yapılır.
3. Kızgın ayçiçek yağında iyice kızartılır. Kızaran köftelerin yağı süzülerek bir tarafa alınır.
4. Kalan yağda, soyulmuş, ince dilimler halinde kesilmiş patates kızartılıp köftelerin yanında servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder