750 gram but (kuzu eti)
2 kaşık yağ 1 kaşık un
1 orta soğan
2 diş sarmısak
3 bardak su Kâfi miktarda tuz.
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Bütün olarak kuzu budunun her tarafı tuzla ovulur.
2. Sonra iki kaşık yağla kuzu budunun her tarafı güzelce kızartılır.
3. Kızartılan kabın içerisinden but alınır, kalan yağ içerisinde çentilmiş soğan ve sarmısak öldürülür.
4. But tekrar tencereye konur, üzerine üç bardak su dökülür, tencerenin ağzı kapatılır, et iyice pişinceye kadar ateşte tutulur. But kaptan alınır, ayrı bir yere konur.
5. Başka bir kapta bir kaşık un, bir su bardağı su ile karıştırılıp, but pişirilen tencerede kalan et suyuna döküp, boza haline gelinceye kadar pişirilir.
6. Et, ince dilimlere kesilerek servis tabağına alınır, üzerine et suyu ile pişirilen boza kıvamındaki beyaz salça gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
1 kuzu veya oğlak
2 baş soğan suyu Yeterince tuz, karabiber, maydanoz
1 bardak yoğurt
Kuzunun içine ayrı pişirilmiş içli pilâv (pilâvlar bölümünde tarif edildi).
0 yorum:
Yorum Gönder