GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Temizlenmiş piliç dört parçaya bölünür, üzerine tuz ve karabiber ovularak sürülür.
2. Her bir parça pilici bolca örtecek şekilde kesilen yağlı kâğıttan birer çift alınır, üzerine pilicin bir parçası konur. Her bir parça üzerine yarım kaşık yağ, üç dilim domates, iki dilim limon konur. Yanlardan kâğıtlar piliç parçalarının üzerine kapatılır. Açık kalan kâğıdın uçları el ile bükülür ve altına kıvrılır, tepsiye sıralanır.
3. Kâğıtların yanmaması için üzerleri su ile ıslatılır ve fırına sürülür, pişirilir.
NOT:
Piliçlerle birlikte haşlanmış taze bezelye veya konserve bezelye de konabilir, daha güzel olur.
0 yorum:
Yorum Gönder