GEREKLİ MALZEME YAPI LIŞ!
1 adet piliç
3 bardak konserve ya da taze bezelye
10 adet ceviz büyüklüğünde soğan
1 kaşık yağ Yarım kaşık salça
2 adet büyükçe domates
8 bardak su Yeterince tuz.
1. İyice ayıklanmış piliç, sekiz bardak su ile ateşe konur, kaynamaya başlayınca köpükleri alınır. Kapağı kapatılır, pişmeye yakın:
2. Ayrı bir kapta bir kaşık yağla salça, soyulmuş doğranmış domates ateşte öldürülür. Tuzuyla birlikte pilicin üzerine dökülür, soğanları da ilâve edilerek soğanlar yumuşayıncaya kadar hafif ateşte kaynatılır.
3. Piliç, bir tepside parçalara ayrılıp aralıklı döşenir. Aralarına soğan ve haşlanmış veya konserve bezelye yerleştirilir.
4. Hepsinin üzerine ortasından ikiye yarılmış yeşil biberler serpiştirilir. Yeterince piliç suyu katılır, fırına verilir. Üzeri kızarınca fırından çıkarılır.
NOT: Artan piliç suyu ile herhangi bir çorba ya da pirinç pilâvı yapılır. Böylelikle bu artan piliç suyu da değerlendirilmiş olur.
Yukarıda piliçle pişirilen bezelye tarifi yapılmıştır. Etlisi etli yemeklerde olduğu gibi eti kavrulup, pişirildikten sonra aynı piliçli gibi pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder