6 adet büyükçe enginar
2 kaşık yağ
500 gram kuşbaşı koyun eti
2 baş orta büyüklükte soğan
2 orta irilikte domates
1 limon
Yeterince tuz, su.
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Bir tencereye bolca su, bir kaşık tepeleme un, bir adet limon suyu katılır, iyice karıştırılır.
2. Enginarların kabukları ve içinin tüyleri güzelce alınır, temizlenir. Sapları kesilmiş olarak yalnız baş kısmı kullanılır, sapları atılır. Baş kısmı dörde bölünür, bir numaradaki unlu, limonlu suya atılır.
3. Bir tencereye yarım kilo kuşbaşı et, çentilmiş soğan ve yağ konarak ateşte suyunu çekinceye kadar kavrulur. Üzerine doğranmış domates ilâvesiyle, domatesler suyunu çekinceye kadar beş dakika daha kavrulur.
4. Tencere içerisinde ayıklanmış olan enginarlar alınır kavrulan et üzerine konur. Enginarlar sararıncaya kadar bir tahta kaşıkla zaman zaman karıştırılır.
5. Suyu, tuzu, enginarların üzerine dökülür, karıştırılır, pişmesi için tencerenin kapağı kapatılır, pişirilir. Sıcak olarak yenir
0 yorum:
Yorum Gönder