GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Bütün kuzu veya oğlak temizce yıkanır. İçi ve dışı tuzlanır. Kuzuyu alacak şekilde bir tencereye konur. Üzerine basacak kadar su ilave edilir, kaynatılır, üzerine gelen köpükler alınır, atılır. Sonra tencerenin kapağı kapatılarak et iyice haşlanır.
2. Kitabımızın pilâvlar bölümünde tarif edilen içli pilâv yapılır. Bu pilâvdan kuzunun içine tıka basa olmamak üzere doldurulur.
3. Kuzunun karnı dikilir. Ayrıca soğan suyu ile yoğurt karıştırılıp macun haline getirilir. Kuzunun her tarafına incecik sıvanır.
4. Bir tepsi içine haşlanan kuzunun suyundan bir parça konur, kuzu olduğu gibi tepsiye oturtulur, fırına verilir. Fırında nar gibi kızarınca çıkarıp münasip parçalar halinde servis yapılır.
(Anadolu'da bazı yerlerde bu kuzu dolması bir tepsiye konur, öylece sofraya getirillir, herkes önüne gelen kısımdan yer.)
Sofraya konurken üzerine ince kıyılmış maydanoz ekilir.
500 gram koyun veya
kuzu eti 2 kaşık yağ
1 çay bardağı iç bezelye
2 adet patates
2 adet orta havuç 1 adet soğan 1,5 bardak su Yeterince tuz Üzerine kekik
0 yorum:
Yorum Gönder