GEREKLİ MA LZEME Y A PILIŞI
1 kilo mantar
4 kaşık yağ
3 orta irilikte domates
1 adet soğan
Yarım limon suyu
1 bardak su
Yeterince tuz.
1. Mantarlar saplarından kesilir. Yıkayarak kumu, toprağı giderilir. Evvelâ sade su içerisine atılır. İç kısmının pileleri sıyrılır. Üzerinde bereleri varsa onlar alınır. Kuşbaşından büyük parçalara doğranır. Bir başka tencereye su ve yarım limon suyu katılır, temizlenmiş mantarlar içerisine atılır. Meydanda bırakılmaz. Açıkta kalırlarsa mantarlar kararır.
2. Ayrı bir tencereye dört kaşık yağ ve çentilmiş soğan konur, kuşbaşından büyük doğranmış mantarlar sularından süzülür, üç domates de küçük parçalar halinde doğranır, tuzu da katılarak bütün malzemeler birleştirilir. Hafif ateş üzerinde ara sıra karıştırarak on dakika kadar kavrulur. Sonra bir bardak su katılır. Ağzı kapatılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Arzuya göre, yenirken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder