GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Pilâv için
1 bardak ince bulgur
1 kaşık yağ
3 bardak su
Yeterince tuz
İçi için:
Yarım kilo orta yağlı
koyun eti (Kuşbaşı doğranmış)
1 orta boy soğan
2 kaşık yağ, tuz, kimyon, kırmızı biber Yeterince su.
Çerkez Tavuğu'nu servis yapmadan önce üzerine ceviz yağı gezdirmeyi ihmal etmeyin.
1. Pilâv için bir bardak ince bulgur ayıklanır, yıkanır, bir kaşık yağ, üç bardak su ile pişirilir. Demlenmeye bırakılır. Bir tahta kaşıkla hamur gibi oluncaya kadar iyice ezilir.
2. Bir başka tencereye kuşbaşı et ve yağ konur. Ateş üzerinde suyunu çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Tuzu, biberi, kimyonu katılır. Üzerine yeterince su ilâve edilir, kapağı kapatılır, et iyice pişirilir.
3. ince bulgurdan pişirilip hamur haline getirilen pilâvdan tabağın kenarına halkavari konur, ortası boş bırakılır.
4. Ortası boş olan tabağa pişirilen etler konur, servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder