GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
500 gram orta yağlı
kıyma 5 adet kalın pırasa
2 ortaboy domates
1 çay bardağı pirinç
3 kaşık yağ Yarım kaşık salça
1 küçük demet maydanoz Yeterince tuz, biber.
1. Pırasaların beyaz tarafları dört parmak uzunlukta kesilir. Haşlanır. Haşlandıktan sonra sudan alınır. Bıçakla uzunlamasına çizilir. Teker teker yapraklar halinde ayrılır.
2. Kıyma, rendelenmiş domates, ayıklanmış, yıkanmış pirinç, küçük bir demet kıyılmış maydanoz, yeterince tuz, biber, bir fincan su ile yoğrulur, içinin harcı hazırlanır.
3. Altı düz bir tencerede yarım kaşık salça yağda hafifçe kavrulur.
4. Pırasalar açılır, cevizden küçük birer parça harç alınıp pırasa yaprağına uzunlamasına yayılır, sigara gibi parmak kalınlığında sarılır. Elde biraz sıkarak üç numaradaki tencereye istif edilir. Üzerine basacak şekilde su konur. Hafif ateşte pişirilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Saç fırçanızın temizlenmesi:
Saç fırçalan pratik olarak iki yolla temizlenir. Su ile veya kuru bir şekilde. Su ile temizlemek için fırçayı ılık sabunlu su ile yıkamalı sonra dört bardak su içerisine yarım kahve kaşığı amonyak atarak meydana getirdiğiniz sıvının içine fırçayı koymalı, beş on dakika bekletilmelidir. Daha sonra ılık bir suda çalkalanarak kuramaya bırakılmalıdır. Fırçaları kuru temizlemek için kepek kullanılır. Isıtılan kuru kepek fırçanın üstüne dökülür ve bir başka fırçayla fırçalanarak temizlenmesi sağlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder