YAPILIŞI
1. Bir bardak zeytinyağı ile bir bardak yoğurt iyice karıştırılır. Üzerine üç yumurta kırılır,tahta kaşıkla yine iyice çırpılır.
2. Yağlanmış 30-35 santim çapında bir tepsiye evvelâ ilk yufka tepsi kenarlarından taşacak şekilde olduğu gibi
AKLINIZDA BULUNSUN
Elbisede çamur lekesi:
Hiçbir zaman yaşken hemen fırçalamayın. Bekleyin kurusun sonra fırçalayın. Hiç iz bırakmadan çıktığını göreceksiniz.
parçalanmadan serilir. Üzerine yağlı harçtan üç kaşık gezdirilir. Kaşığın tersiyle yufkanın kenarlarına kadar her tarafına yağlı harç sürülür. Taşan kısım öylece bırakılır. İkinci yufka münasip şekilde parçalanır, ilk yufka üzerine kırışıklar yapılarak döşenir. Yağlı harçtan üç kaşık alınır yufkanın her tarafına sürülür. Ortasına istenilen içten konur, yağlanmış yufkalar üzerine güzelce yayılır. Harcın üzerine kalan yufkadan birisi münasip büyüklükte bölünür, döşenir. Yine üç kaşık yağlı harçla yufkanın her tarafı sıvanır. Dördüncü yufka evvelâ tepsiye göre bölünür, kalan kenarlar tepsiye yerleştirilir. Yağlanır, tepsiye göre olan parça düz olarak yufkalar üzerine kapatılır. Üzerine yine üç kaşık yağlı harç dökülür, yufkanın her tarafına sürülür, ilk konan yufkanın taşan kısımları tepsiye doğru devrilir, elle hafifçe basarak yerleştirilir. Kalan yağlı harç tepsiye dökülür ve kaşığın tersiyle yayılır. 3. Tepsi hemen fırına verilir, pişirilir, fırından alınır. On dakika sonra alt üst edilir. Biraz daha soğutulur ve istenilen şekilde kesilir.
0 yorum:
Yorum Gönder