GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
5 adet yumurta
2 adet orta irilikte soğan
3 kaşık yağ
100 gram pastırma Yeterince tuz, kırmızı biber 1 çay bardağı su.
1. Bir sahana iki kaşık yağ ve halkalar halinde kesilmiş soğanlar atılarak ateş üzerinde öldürülür. Kırmızı biberi ilâve edilir, karıştırılır.
2. Bu karışıma yüz gram pastırma ince dilimler halinde kıyılarak döşenir. Suyu sahanın üzerine gezdirilerek dökülür. Sahanın kapağı kapatılır, üç beş dakika pişirilir.
3. Sahanın kapağı açılır, yumurta kırılacak yerler aralanır. Yumurtalar kırılır. Pastırmaların tuzu azsa tuz ve kırmızı biber serpilir, hepsinin üzerine parmak uçlarıyla az su serpilir. Kapağı kapatılarak yumurtaların üzeri beyazlanacak kadar ateşte pişirilir. Hemen indirilir, servis yapılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Yumurtaların suda haşlanırken çatlamamaları için:
- Yumutaları pişirdiğiniz suya, kullanılmış iki üç tane kibrit çöpü atın, şaşırtıcıdır ama denerseniz yumurtaların çatlamadıklarını görürsünüz.
- Yumurtaların sivri uçlarında, hava boşluğunun tam ortasında, bir toplu iğneyle bastırarak minik bir delik açın.
- Suyun içine pişireceğiniz yumurtaiaiarı atın ve su kaynar kay namaz kabı ateşten indirin. Kapağını örterek 15 dakika bekletin. Hemen üzerine soğuk su dökerek yumurtaları soğutun, yoksa pişmeye devam ederler ve sarıları yeşilimsi bir renk alır.
0 yorum:
Yorum Gönder