YAPILIŞI
1. Kuşbaşı et ve çentilmiş soğan yağ ile birlikte tencereye konur. Et, suyunu çekinceye kadar kavrulur.
2. Bir kaşık domates salçası katılır, beş dakika kadar tekrar kavrulur.
3. Pırasa, kereviz, havuç arzuya göre parçalara bölünerek evvelki etli malzemeler üzerine dökülür. On dakika kadar karıştırarak sebzeler öldürülür. Suyu, tuzu katılır. Tencerenin kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır.
4. Pişmelerine yakın son olarak doğranmış patateslerle haşlanmış nohut katılır. Patatesler piştikten sonra ocaktan indirilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Bayat ekmek kabuklarını fırında kızartınız, iki kâğıt arasına koyarak bir merdane, şişe veya ütü ile eziniz, işte size mükemmel bir galeta tozu.
0 yorum:
Yorum Gönder