GEREKLİ MALZEME YAPI UŞI
1. Bir gün evvel bol suda ıslatılmış kuru fasulyenin suyu dökülür. Tekrar yıkanır. Yine bol su katılır, haşlanır. Üzerindeki köpükler alınır, iyice pişirilir.
2. Ayrı bir tencerede yağ, çentilmiş soğan, kuşbaşı et birlikte karıştırılır, ateşe konur, kapatılmadan karıştırarak suyu çektirilir, kavrulur.
3. Üzerine salça konur, tekrar birkaç dakika karıştırılır. Daha sonra küçük parçalara bölünmüş domatesler katılır, onunla da kavrulur.
4. Tencerenin üzerine kâfi miktarda su konur, ağzı kapatılarak etler iyice pişirilir. Ara sıra iki parmak arasında etlerin pişip pişmediği kontrol edilir. Etler yumuşak bir hal alınca evvelce pişirilen fasulyeler soğuk su ile yıkanarak üzerine dökülür, karıştırılır. Suyu azsa yemeğin üzerine basacak kadar su ilâve edilir. Tuzu konur, pişirilir.
NOT: Kuru fasulye bizim millîyemeklerimizdendir. Besin değeri yüksektir. Domates salçası yerine acı biber salçası, ya da birkaç tane kuru acı biber katılır. Kuşbaşı et yerine sucuk veya köfte de katılabilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Kuru fasulyenin haşlama suyu emprime pamuklular için mükemmel bir temizleme malzemesidir. Haşladığınız fasulyeler, pişme sürelerinin geçmesine rağmen biraz sertseler telâşlanmayın, suyuna çok az miktarda içme sodası atınız çabuk pişerler.
0 yorum:
Yorum Gönder