GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Ona büyüklükte topak güveç
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti 10 adet ceviz kadar
i küçük soğan 1 kaşık yağ
12 orta büyüklükte domates
1. Güvecin altına kuşbaşı etler sıralanır.
2. On tane soyulup ayıklanmış soğan serpiştirilir.
3. Domatesler halka halka doğranıp üzerine döşenir.
4. Aralarına ortasından yarılmış taze yeşil biberler yerleştirilir.
5. Tuzu, bir bardak suyu üzerine gezdirilir. Kapağı kapatılarak orta hararetteki ateşte pişirilir.
NOT:
Et kuzu eti değilse evvelâ ayrıca kuşbaşı olarak kavrulduktan sonra suda pişirilir. Sonra yukardaki tarif üzere yapılır. Tabii ki en lezzetlisi kuzu etinden yapılmış olanıdır. Servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
0 yorum:
Yorum Gönder