GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
250 gram orta yağlı kıyma
12 kadar orta dolmalık biber
1 baş soğan
1 çay bardağı pirinç
1 küçük demet maydanoz
1 küçük demet dereotu
3 domates
3 kaşık yağ
Yarım kaşık salça
Yeterince tuz, karabiber.
1. Biberler saplarından tutulup baş parmak ile bastırarak üzerleri açılır, içlerinden tohumları boşaltılır, yıkanır.
2. Bir kapta kıyma, çentilmiş soğan, yıkanmış pirinç, ince doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve bir fincan su ile iyice karıştırılır, iç hazırlanmış olur.
3. Altı düz bir tencerede üç kaşık yağ ile, yarım kaşık salça hafif kavrulur, ateşten alınır.
4. Hazırlanan iç ile biberler fazla sıkıştırıp, bastırılmadan doldurulur. Altı düz, salça kavrulan tencereye biberlerin başları yukarı gelmek üzere istif edilir, fazla sıkıştırılmaz. Biberlerin üzerine domateslerden kapak kesilir, yerleştirilir. Hepsi doldurulduktan sonra dolmaların üzerine basacak kadar su katılır, ağzı kapatılarak hafif ateşte pişirilir.
GEREKLİ MALZEME
12 adet orta büyüklükte domates
200 gram kıyma
1 baş soğan
1 çay bardağından biraz az pirinç
1 küçük demet maydanoz, dereotu
3 kaşık yağ
Yarım kaşık salça
Yeterince tuz, karabiber.
0 yorum:
Yorum Gönder