GEREKLİ MALZEME YAPIL1ŞI
1 kilo ıspanak
2 baş iri soğan 1 kaşık salça
3 kaşık yağ
1 su bardağı su Tuz, karabiber 250 gram orta kıyma.
yağlı
Bir kilo ıspanak köklerinden kesilir. Dikkatlice birkaç defa yıkanır. Böylelikle içerisindeki toprak ve kum güzelce temizlenir. Üzerine basacak şekilde su doldurulur. Erimeyecek şekilde yirmi dakika kadar haşlanır. Sonra suyu süzülür. Soğuk suyla tekrar yıkanır. Ispanaklardan iki avuç arasına birer topak alarak suyu sıkılır. Suyu sıkılan ıspanaklar ince ince bir bıçakla kıyılır.
2. Bir tencereye üç kaşık yağ, iki çentilmiş soğan katılarak hafifçe soğan öldürülür, kıyma katılır rengi dönecek kadar kavrulur, bir kaşık salça ilâve edilir. Onunla da beş dakika kavrulur. Tuzu biberi katılır. Bunların üzerine kıyılmış ıspanaklar dökülür. Yine beş dakika kadar kaşıkla karıştırarak ıspanaklar kavrulmaya devam edilir. Suyu katılır, karıştırılır, beş dakika kaynatılır. Ocaktan indirilir. Bu ıspanak servis tabaklarına konur, arzuya göre üzerine yoğurt dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
Bu yemek etli de yapılabilir. O zaman kuşbaşı doğranmış et iyice pişirildikten sonra ıspanağı katılır.
0 yorum:
Yorum Gönder