YAPILIŞI - HAZIRLANMASI
1. Pırasalar temizlenir, yeşil kısmı atılır. Uzunlamasına baklava dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içerisine atılır.
2. Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ içerisinde hafif pembeieşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
3. Evvelce kesilen pırasaların suyu iyice süzülerek bu malzemelerin üzerine dökülür. Onbeş, yirmi dakika kapağı kapatılarak kavrulur.
4. Kapağı açılır. Birbuçuk bardak sıcak su, yıkanmış pirinç, bir çay kaşığı şeker, yeterince tuz katılır. Yarım limon sıkılır, karıştırılır. Hepsi birlikte orta ateşte pişmeye terk edilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder