GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
3 baş enginar 1 avuç taze bakla 1 bardak taze bezelye içi 1 avuç taze fasulye
1 küçük bağ taze semiz otu
2 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 domates
1 kaşık salça Yeterince tuz.
Enginar, bakla ve bezelye içi, fasulye ve semiz otu ayrı ayrı yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2. Halkalar halinde doğranmış soğan, pembeleşinceye kadar zeytinyağında kavrulur, içerisine salça katılır. Bir dakika kadar da salçayla kavrulur, ocaktan alınır.
3. Kenarlı bir tepsinin altına kavrulmuş salçalı soğanların yarısı serilir. Üzerine haşlanmış sebzelerin hepsi karıştırılarak güzelce yayılır. Kalan soğanla kavrulmuş salça da üzerine konur.
4. Halka halka kesilmiş domatesler de en üste, tuzu da serpilerek döşenir. Suyu ilâve edilerek hafif ateşte pişirilir, istenirse fırında da pişirilebilir.
5. Yenirken üzerlerine arzuya göre limon sıkılır, sarmssak ezmesi de konabilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Sarımsak:
Yağda kavuracaksanız, hiçbir zaman esmerleşene kadar beklemeyin. Aksi takdirde yemeklerin tadını bozar.
GEREKLİ MALZEME
3 adet ince uzun çekirdeksiz patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 orta büyüklükte domates
1 küçük demet maydanoz
Yeterince tuz, karabiber.
0 yorum:
Yorum Gönder