YAPILIŞI
1. Pirinç ayıklanır, parmak dayanacak kadar sıcaklıktaki suda yarım veya bir saat kadar bırakılır.
2. Diğer bir tencerede yağın üç kaşığı kızdırılır, içerisine arpa şehriye katılır, pembe bir renk alıncaya kadar kızartılır. Üzerine dört bardak su, varsa et suyu dökülür. Tuzu ilâve edilir. Kaynamaya bırakılır.
3. Pilâvın suyu kaynamakta iken ıslatılan pirinç parmaklar açılarak karıştırılır, soğuk su ile iki defa yıkanır, suyu tamamen süzülür. Kaynayan suya dökülür, karıştırılır, kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca altındaki ateş kısılır. Bir defa delikli kepçe ile karıştırılır, kapağı kapatılarak suyunu çekmesine kadar kısık ateş üzerinde tutulur
4. Suyunu çekince ateşten indirilir, üzerine kalan yağ kızdırılarak dökülür. Kapağı kapatılarak yirmi dakika kadar öylece demlenmeye bırakılır. Sonra karıştırılır, yine kapağı kapatılır, beş on dakika kadar daha öylece bekletilir. Tekrar karıştırılır. Servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder