(Hamsi, Sardalya, Tekir, Uskumru)
YAPILIŞI
1. Temizlenmiş balıklar dibi düz bir tencereye dizilir.
2. Üzerlerine zeytinyağı ve su dökülür, tuzu konur. Kıyılmış maydanoz serpilir. Hepsinin üzerine soyulmuş, ince dilimler halinde kesilmiş bir limon döşenir.
3. Tencerenin kapağı kapatılıp on dakika kadar pişirilir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Sıktığınız limonları atmayınız: Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.
Fermuarlı giysilerin yıkanması: Fermuarlı giysilerin yıkanması esnasında fermuar muhakkak kapatılmalıdır. Aksi takdirde fermuarın dişleri sudan zarar görüp çalışmaz hale gelecektir.
Mutfaktaki tıkalı lavobaların açılması: Lâstik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse tıkalı yer hemen açılacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder