GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 irice Levrek balığı
2 domates
1 fincan zeytinyağı
2 baş soğan 1 limon
Yeterince tuz, karabiber
Birkaç dal maydanoz ve 2-3 adet saplı kırmızı turp.
2 adet palamut 4 adet iri domates 4 baş orta soğan 1 çay bardağı zeytinyağı
10 tane karabiber 1 küçük demet maydanoz. 1 limon suyu Yeterince tuz.
1. irice bir levrek balığı karnı yarıimaksızın kulağı ve içi temizlenerek pulları da kazınır, güzelce yıkanır, iki tarafından, baştan kuyruğa doğru üç çizgi halinde hafifçe yarılır. Soğan suyu, tuz ve biber karıştırıp balığın içine boğazından birazı akıtılır. Dışından da her tarafına sürülür.
2. Balık fırın tepsisine konur, kıyılmış soğan, maydanoz, yine halkalar halinde kesilmiş domates ve zeytinyağına sıkılmış limon suyu ile karıştırıp balığın üzerine dökülür. Fırına verilir.
3. Balık nar gibi kızardıktan sonra fırından çıkarılır. Olduğu gibi bir servis tabağına alınır. Tepside kalan suyu üzerine dökülür. Birkaç dal maydanoz ile bir iki ufak kırmızı turp yıkanarak bir demet yapılır süs olarak balığın ağzına konur. Sofraya öylece getirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder