GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Yarım kilo ince çekilmiş kıyma 3 dilim bayat ekmek 1 soğan (orta büyüklükte)
1 yumurta
2 kaşık yağ
Yarım kaşık domates
salçası Yeterince su, tuz.
Salçası için:
1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı un 1 çay bardağı süt.
Rosto vb. et yemeklerine değişik meyvajöleleriyle nefis bir görünüm kazandırabilirsiniz.
1. Kıyma, suda ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan ve tuz ilâvesiyle iyice yoğrulur.
2. Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, ıslatılmış iki el arasında yuvarlanır, üzerleri basılıp, yassıltılır. Yağlanmış tepsiye dizilir.
3. Ateşte bir kaşık yağla, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış büyükçe domates ya da yarım kaşık domates salçası öldürülür. Üzerine yetecek kadar 1.5-2 bardak su katılır. Tepsideki köftelerin üzerine gezdirilir,yeterince tuz da serpilir. Orta sıcaklıktaki ateş üzerinde ağzı kapatılarak onbeş dakika kadar pişirilir.
4.Bu sırada bir kapta; 1 kaşık yağda, yarım fincan un ateşte hafif kavrulur, bunun üzerine karıştırarak bir çay bardağı süt dökülür, yine karıştırmaya devam edilir, böylece muhallebi kıvamına getirilir. Bu karışım, köfte tepsisinin suyundan biraz alınarak karıştırılır. Sonra hepsi tepsideki köfteler üzerine gezdirilir, üç dakika kadar daha kaynatılarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder