YAPILIŞI
1. Patlıcanların sapları kesilir, kabukları alınır, bir santim kalınlığında dilimler halinde kesilir, tuz ile oğulur bırakılır.
2. Patlıcanlar kurulanır, kızgın yağda iki tarafı az kızartılır, soğutulur.
3. Rendelenmiş veya çatalla ezilmiş peynir, 2 yumurta, ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
4. Kızartılan patlıcanlardan bir dilim alınır,, üzerine peynirli harçtan konur, onun üzerine kızartılmış bir patlıcan kapatılır. Böylece bütün patlıcanlar bu şekilde bitirilir.
5. Kalan iki yumurta bir kaba kırılır, kaşığın ucunda un katılarak bir çatalla iyice çırpılır.
6.4 numaradaki arası harçlı patlıcanlar evvelâ una bulanır, sonra yumurtaya batırmak suretiyle evvelce patlıcanların kızartıldığı yağ kızdırılarak, kızgın yağın üzerine döşenir. Üzeri pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder