GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
300 gram orta yağlı kıyma
30 kadar açılmış, parçalanmamış kabak çiçeği
2 orta boy domates 1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
3 kaşık yağ Yeterince tuz, karabiber.
1. Çiçekler yıkanır, münasip parçalara bölünür.
2. Kıyma, rendelenmiş domates, rendelenmiş soğan, ayıklanmış yıkanmış pirinç, yeterince tuz ve karabiber, bir fincan su katılıp hep birlikte yoğrulur.
3. Düz bir tencerede yağ ve salça hafifçe kavrulur.
4. Parçalar halinde kesilmiş kabak çiçekleri aynı yaprak dolmasında olduğu gibi sarılır. Yağlı salçalı tencereye istif edilir. Üzerine basacak şekilde su konur, hafif ateşte pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder