GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1. Karnabahar yapraklarından ayıklanır, sapından kesilir. Sade çiçek kısmı kalır. Hafif tuzlu suda haşlanır. Hamur gibi yumuşak hale getirilir.
2. Sudan alınan karnabahar iyice ezilir, içerisine rendelenmiş kaşar peyniri, un, karabiber, tuz katılır. Yumurtalar kırılır, hepsi iyice karıştırılarak hamur haline getirilir.
3. Tavada kızdırılmış yağ üzerine kaşık kaşık dökülerek güzelce kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
GEREKLİ MALZEME
7-8 orta boy düzgün patlıcan, 2 kaşık yağ 2 adet domates 1 orta boy soğan 1 fincan ayçiçeği yağı Orta portakal büyüklüğünde kıyma. Yarım kaşık salça. 1 bardak su Kâfi miktarda tuz, karabiber, 1 küçük demet maydanoz.
0 yorum:
Yorum Gönder