GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
Mantarlar iyice temizlenip, sapları kesilir. Kesik yerlere ince tuz serperek kızgın ızgaraya dizilir. Gevreyip, tatlı bir renk alıncaya kadar altı ve üstü pişirilir. Izgaradan alınıp servis tabaklarına konur, limon suyu ve zeytinyağı gezdirildikten sonra yenir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Soğanların acılığını almak için:
Salatada kullanacağınız soğanların acılığını almak için,
- Doğradıktan sonra üzerine tuz serpip bekletin. Sonra ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak
tuzun gitmesini sağlayın.
- Soğanları ince ince doğrayın ve birkaç saat limon suyuna yatırın.
- Veya doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın, sonra süzerek çıkarın.
Eğer bıçağınız paslanmışsa ikiye kesilip üzerine pudra şekeri serpilmiş soğanla ovuşturun.
0 yorum:
Yorum Gönder