GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
250 gram kıyma
1 orta büyüklükte karnabahar
3 kaşık yağ
2 baş soğan
1 kaşık domates salçası
2 bardak su 1 limon
Yeterince tuz, kırmızı biber.
Üç kaşık yağda çentilmiş soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma katılır, birlikte kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur. Sonra salçası konur, salça da beş dakika kavrulduktan sonra suyu konur, yine beş dakika kadar kaynatılır. Tencere ateşten alınır. Karnabaharın haşlanması daha evvelden de olabilir. Şöyle ki:
Karnabahar temizlenir, yalnız çiçekleri kalır. Bütün olarak bol su içerisine katılır, buna limon suyu ilâve edilir. On dakikaya yakın haşlanır. Suyundan alınarak sadece karnabaharlar istenilen büyüklükte doğranır.
Doğranmış karnabaharlar bir tencereye konur, üzerine tuzu, kırmızı biberi serpilir. Bir numaradaki sulu kıyma, karnabaharların üzerine düzgünce yayılır. Karnabaharlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder