GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
1 kilo bakla
250 gram kuzu eti
1 adet orta büyüklükte soğan
3 kaşık yağ
2 orta büyüklükte domates
Yarım kaşık toz şeker Yarım limon suyu Beş altı tel dereotu.
1. Bir tencereye kuşbaşı doğranmış et, çentilmiş soğan, üç kaşık yağ katılır, hepsi ocakta suyunu çekip etler kavruluncaya kadar tutulur.
2. Etin suyu çektirilmeye bırakılırken, bir kilo baklanın uçları temizlenir, varsa kılçıkları sıyrılır, ortalarından ikiye bıçakla kesilir, yıkanır, süzülür. Bir kaşık tuz, yarım limon suyu ile güzelce ovulur.
3. Ateşten alınan tenceredeki etler tekrar ateş üzerine oturtulur. Baklalar katılır, sararıncaya kadar karıştırarak ateşte tutulur.
4. Üzerine iki bardak su, yarım kaşık şeker katılarak karıştırılır, pişmesi için tencerenin kapağı kapatılır, hafif ateşte tutulur. Baklalar yumuşak bir hal alınca ateşten indirilmeye yakın üzerine dereotu koymalı, kapağı kapatılıp birkaç dakika sonra ateşten indirmeli. Arzuya göre tabaklara alındıktan sonra üzerine yoğurt dökülür, öyle servis yapılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Seramik temizliği:
Seramik eşya ve döşemeleri amonyakiı suyla silin. Sonra, ılık suyla duruiayarak kurutun.
Meyve suyu: Örtünün üstüne dökülür dökülmez tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder