GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 bardak pirinç 5 kaşık yağ
3 bardak su ya da et suyu
1 büyük olgun domates Yeterince tuz.
Pirinç ayıklanır, parmak dayanacak kadar sıcaklıktaki suda yarım veya bir saat kadar bekletilir. Diğer bir tencerede üç kaşık yağ üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri alınmış ve rendelenmiş büyük bir domates dökülür. Yağla birlikte suyu parlak bir hal alıncaya kadar kavrulur.
Kavrulan bu domatesli yağ içerisine üç bardak su, varsa et suyu, kâfi gelecek şekilde tuz konur, hepsi kaynatılır.
AKLINIZDA BULUNSUN
Eski deri eldivenler:
Sakın atmayın. Parmakları, küçük yaralarda parmak koruyucu olarak işe yarar. El kısımları ise, ters yüz edilerek mükemmel bir toz bezi olarak kullanılabilir.
4. Islatılan pirincin kırılmaması için parmaklar aralanarak elle karıştırılır, soğuk su ile yıkanır, süzülür.
5. Pirinç, kaynamaya başlayan domatesli, yağlı su içerisine dökülür. Hafifçe, delikli kepçe ile karıştırılır. Kapağı kapatılır, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca tekrar delikli kepçe ile karıştırılır, altındaki ateş kısılır. Kapalı olarak suyu çektirilir. Suyunu çekince ateşten indirilir. Kalan yağ kızdırılır, üzerine dökülür. Yirmi dakika kadar kapalı tutulur, demlenmeye bırakılır. Sonra delikli kepçe ile karıştırılır. Biraz daha bekletilir, yine karıştırılır. Servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder