GEREKLİ MALZEME
1 kilo karnabahar (orta büyüklükte)
2 yumurta 1 limon
1 çay bardağı rendelenmiş peynir
Yarım kahve fincanı un
1 bardak ayçiçek yağı
2 bardak yoğurt Yeterince tuz.
YAPILIŞI - HAZIRLANMASI
1. Karnabahar temizlenir, koçanından kesilir. Dört parçaya bölünür. Bir adet limon sıkılmış kaynamakta olan bolca tuzlu su içine konur. Orta yumuşaklıkta haşlanır.
2. Haşlanan karnabaharlar tencereden alınarak soğumaya bırakılır.
3. Soğuyan karnabaharlar dilimler halinde dallariyle birlikte yarım parmak kalınlığında kesilir.
4. Kesilen karnabaharlar birer birer unla karıştırılmış peynire, sonra ayrı bir kapta çatalla çırpılmış yumurtaya bulanır.
5. Kızdırılmış yağ içerisinde alt ve üstü kızartılır.
6. Servis yaparken üzerine ya yoğurt dökülür veya servis tabağının kenarına dörtte bir limon konur, limon sıkılarak yenir.
AKLINIZDA BULUNSUN
Çiçeklerin uzun ömürlü olmaları:
Vazolarımızı süsleyen taze çiçeklerin daha uzun müddet dayanabilmeleri için sularına bir aspirin koymakta fayda vardır. Hergün sularının muntazam değiştirilmesi ve aspirin konulması yanında bir parça mangal kömürünün de konulması çiçeğin ömrünü uzatan pratik tedbirlerdendir.
0 yorum:
Yorum Gönder