GEREKLİ MALZEME
500 gram dana kıyması
1 adet soğan
2 adet hazır yufka 2 kaşık yağ
1 adet havuç
2 yumurta
Kâfi miktarda tuz, karabiber, maydanoz.
YAPILIŞI
1. Kıyma, çentilmiş soğan, haşlanmış kıyılmış havuç, bir yumurta, kâfi miktarda tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz güzelce karıştırılır, yoğrulur.
2. Yufkalar açılır, üzerine erimiş yağ sürülür. Diğer yufka da yağlanmış yufka üzerine serilir.
3. Yufkalar ortasından ikiye kesilir, kıyma da iki müsavi parçaya ayrılır. Kıymalar bu iki parça yufkaya kenarlarından taşmayacak şekilde sarılır, fazla gelen kısımları kesilir.
4. Yağlanmış tepsiye konur, üzerine bir yumurta ile çalkalanmış yağ sürülür.
5. Orta hararetteki fırına verilir. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Rulolar soğuyunca kesilir. Sıcak olarak kesmeye uğraşılırsa dağılır.
Türk Mutjağı'nm vazgeçilmez yemeklerinden biri: Terbiyeli Köfte.
AKLINIZDA BULUNSUN
Pişireceğiniz tavuk veya pilicin daha lezzetli olmasını istiyorsanız. Pilicin karnına birkaç adet adaçayı yaprağı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun. Tadının her zamankinden değişik ve hoş olduğunu göreceksiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder