GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI
2 kuzu kolu
1 çorba kaşığı yağ
1 bardak yoğurt
1 fincan un Yarım kaşık salça 8 bardak su
2 baş soğan
2 defne yaprağı Yeterince tuz.
1. Bir tencereye bir bardak yoğurt, bir fincan un, yarım kaşık salça ve sekiz bardak su konarak telle iyice çırpılır. Soğanlar bütün olarak konur. Ateşte bir taşım kaynayıncaya kadar tutulur.
2. İki kuzu kolu bir tencereye yerleştirilir. Üzerine bir numaradaki yoğurtlu, unlu, salçalı malzeme dökülür, tuzu konur, pişinceye kadar ateşte tutulur.
3. Pişen et bir tepsiye alınır, suyunun bir kısmı tepsinin kenarından dökülür, tuzu konur. Fırında etin üzeri kızartılır. Tepsi fırından çıkarılır, geri kalan süzülmüş salça üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder